Zaharova: Rusija će tek biti aktuelna u SAD

© Sputnik / Vasiliy BatanovMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vašington je obećao Moskvi da će u bliskoj budućnosti pripremiti predlog za razrešenje situacije u vezi sa ruskom diplomatskom imovinom u SAD i progonom 35 ruskih diplomata, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Zvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Kako je Lavrov „osvojio“ Ameriku

„Američki partneri su rekli da će u bliskoj budućnosti pripremiti svoje predloge kako bi otpočeo konkretan rad na deblokiranju ove situacije“, rekla je Zaharova u intervjuu za televiziju „Rusija 1".

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u sredu u Vašingtonu razgovarao sa državnim sekretarom Reksom Tilersonom, a zatim i sa šefom Bele kuće Donaldom Trampom, između ostalog i o problemu sa ruskim diplomatskim zdanjima u SAD.

Burna reakcija američkih medija na fotografije Lavrova i Trampa pokazuje da tema Rusije ostaje za Ameriku vrlo aktuelna, smatra Zaharova.

„Ovde se očigledno vidi jednostavna istina: to su unutrašnji sporovi u SAD. Oni se neće završiti, nažalost, a najvažnije je da će u određenom trenutku oni dobiti novu spiralu zbog početka novog izbornog ciklusa, upravo u zakonodavnim organima SAD. I tema Rusije, uzimajući u obzir da je ona bila podgrejana još za vreme Obaminog tima pod Klintonovom, postaće jedna od centralnih tokom izbornog ciklusa“, dodala je ona.

Zaharova je primetila da fotografije sa sastanka Trampa i šefa ukrajinske diplomatije Pavela Klimkina koji je održan 11. maja nisu bile teme razgovora.

„Američki mediji nisu postavili nijedno pitanje o objavljivanju tih fotografija: ko ih je napravio i zašto ih je objavilo Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine, a ne i Bela kuća“, naglasila je ona.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala