Milenijumska trka — „ferari“ protiv „Bena Hura“ (video)

© AFP 2023 / Andreas SolaroTrka ferarija i rimske dvokolice iz filma Ben Hur.
Trka ferarija i rimske dvokolice iz filma Ben Hur. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na stazi gde je snimljen rimejk holivudskog klasika „Ben Hur“ prošle godine, odigrala se fantastična bitka između dve ere — trka rimske kočije koje vuku dva konja i „ferarija“.

U „Ben Huru“, holivudskom klasiku iz 1959. godine, Čarlton Heston glumi jevrejskog kočijaša u Jerusalimu kog su okupirali Rimljani.

Ferari - Sputnik Srbija
„Zeleni“ „ferari“ crvene boje (video)

Radnja „Ben Hura“ bazira se na romanu koji prati jevrejskog kočijaša koji je preuzeo Mesalu i njegovog prijatelja iz detinjstva koji je postao komandant rimske legije u Judeji, pa ga je uhapsio, zajedno sa majkom i sestrom.

Osvojio je 11 Oskara 1959, uključujući i za najbolji film i najbolju glavnu ulogu Čarlstona Hestona koji je preminuo 2008. godine.

Godine 2103. potvrđeno je da će rusko-kazaški režiser Timur Bekmambatov režirati rimejk „Ben Hura“. Međutim, kad se pojavio rimejk, sa britanskim glumcem Džekom Hjustonom u glavnoj ulozi, proglašen je za jedan od najvećih promašaja u filmskoj istoriji. Film koji je koštao 100 miliona dolara vratio je jedva 34 miliona. Filmska kritika ga je sahranila.

Možda je u rimejk trebalo uključiti i scenu vremeplova u kojoj je „ferari“ poslat u prvi vek nove ere u trku sa kočijama, što se desilo u četvrtak.

Fabio Barone, predsednik Ferari kluba, specijalista za akrobacije sa poznatim „crvenim automobilom“, koji je prošle godine postavio rekord kad je put u Kini poznat kao „Put za nebo“ prešao za deset i po minuta, izazvao je kočiju na trku.

Džet kapsula - Sputnik Srbija
Luksuzni gliser: „Ferari“ na pučini (foto)

Njegov „ferari 458 Italia“ pokreće V8 motor sa 570 konjskih snaga pri 9.000 obrtaja u minuti i maksimalna brzina mu je 201 milja na sat, ali organizatori su mu postavili nekoliko „hendikepa“. Bio je prinuđen da vozi krug više i to na kraju putanje gde je natovaren dodatni pesak.

Barone je rekao da je jedva pobedio i dodao da se nije lako trkati po pesku.

„Kad dođete do krivine, teško je skrenuti. Ključni problem mog auta bio je održati pravac. Od prvog kruga nisu mi radile kočnice. Trka protiv dvokolice bila je zaista dirljiva“, rekao je on.

Iako je film bio razočarenje, trka kočija bi mogla da postane deo programa Sinesita svetskog zabavnog parka u Kastelu Romano, južno od Rima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala