Zaharova: Američki mediji su sitne duše

© Sputnik / Jevgenija Novoženina / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki mediji, pozivajući se na Ambasadu Ukrajine, objavili su fotografije sa sastanka šefa diplomatije Ukrajine Pavela Klimkina sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, bez obzira na to što su ranije odbili da se pozovu na Ministarstvo inostranih poslova Rusije, primetila je zvanična predstavnica tog ruskog ministarstva Marija Zaharova.

„Danima su američki mediji u histeriji jer je ruska strana objavila fotografije Lavrova i Trampa, i odbijaju da ih prenesu iz neameričkih izvora. Sa Klimkinom je situacija potpuno suprotna: oprostili su mu ’kontakt‘ sa predsedničkim stolom, a na Ambasadu Ukrajine u SAD su se pozvali kao na izvor fotografija. Kako su samo jadni u svojoj predusretljivoj rusofobiji“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Prema saopštenju koje je Ambasada Ukrajine u SAD objavila na Fejsbuku, Tramp je juče primio šefa diplomatije Ukrajine Pavela Klimkina u Beloj kući, gde je sa njim i potpredsednikom SAD Majklom Pensom razgovarao o situaciji u Donbasu.

U američkoj štampi je pokrenuta diskusija o prisustvu novinara sastanku Trampa i Lavrova koji je održan juče u Vašingtonu. Ruske fotografije na kojima Tramp steže ruku Lavrovu i ruskom ambasadoru u SAD Sergeju Kisljaku objavilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije. Jedan broj američkih medija je uzrujan time što im nije dozvoljeno da prate sastanak. Novinar Si-En-Ena, pozivajući se na neimenovane činovnike, tvrdi da je Bela kuća bila nezadovoljna objavljivanjem fotografija. Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je u vezi s tim izjavila da su spiskovi sa imenima fotografa bili predstavljeni američkoj strani ranije, i da se SAD nisu obraćale Rusiji sa molbom da se ne objavljuju fotografije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala