Moskva: Neka Tramp vidi kako ćemo dalje

© REUTERS / Yuri GripasSergej Lavrov u Vašingtonu
Sergej Lavrov u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva ostavlja predsedniku SAD Donaldu Trampu da sam odredi u kojim je formama najbolje da Sjedinjene Države razvijaju odnose sa Rusijom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Reks Tilerson - Sputnik Srbija
Kome treba pasoš za Aljasku — Lavrovu ili Tilersonu?

Lavrov je, odgovarajući na pitanje novinara — da li se tokom sastanaka u Vašingtonu razgovaralo o mogućem obnavljanju rada predsedničke komisije Rusije i SAD čiji je rad zamrznut nakon početka ukrajinskog konflikta — saopštio da se nisu doticali ove teme u predmetnom planu.

„Svima je poznato da je predsednička komisija bila veoma koristan instrument, ali uzimajući u obzir da je sada nova administracija, ostavljamo Donaldu Trampu i njegovim saradnicima da odrede u kojim formama je bolje razvijati odnose sa Rusijom“, rekao je Lavrov novinarima.

On je takođe naglasio da je Tramp na sastanku sa njim u sredu „potvrdio da je raspoložen za normalizaciju odnosa“ sa Rusijom.

„Mi ćemo biti spremni da radimo u onom stepenu i onom brzinom koji budu odgovarali administraciji koja tek formira tim, uključujući i spoljnopolitički“, naglasio je Lavrov.

Nakon posete Vašingtonu, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov doputovao je u Ferbenksu na Aljasci, gde će prisustvovati samitu Arktičkog saveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala