Lovio pokemone u hramu, jedva izbegao zatvor

© AP Photo / Richard VogelVideo igra "Pokemon gou"
Video igra Pokemon gou - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski bloger Ruslan Sokolovski osuđen je na tri i po godine uslovne zatvorske kazne zbog ismevanja pravoslavne crkve i vređanja vernika jer je „jurio“ pokemone u crkvi.

Ova odluka je u sudu dočekana aplauzom.

Prilikom donošenja odluke, sud je u obzir uzeo čitav niz olakšavajućih okolnosti, budući da Sokolovski ranije nije osuđivan, kao i da je zatražio oprost od vernika.

Pokemon go - Sputnik Srbija
Kanadski tinejdžeri ilegalno ušli u SAD igrajući „Pokemon go“

Podsetimo, Tužilaštvo je od suda tražilo da Sokolovski bude osuđen na tri i po godine zatvora jer je svojim potezom ismejao i uvredio vernike i samu crkvu Svih svetih koja za mnoge građane Jekaterinburga ima posebno značenje jer je prema verovanju sagrađena na mestu gde je ubijen poslednji ruski car Nikolaj Drugi i cela njegova porodica.

Sokolovski je za vreme suđenja izjavio da je za njega celokupan ovaj proces predstavljao varvarizam i divljaštvo. „Možda sam idiot, ali nisam ekstremista“, rekao je tada Sokolovski.

Inače, ruski bloger je u svom snimku rekao da „nije uhvatio najređeg pokemona koji se nalazi u crkvi — Isusa“. „Kažu da ne postoji uopšte, ali to me ne čudi“, rekao je on u snimku objavljenom na Jutjubu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala