Koga američki predsednik ne sme da prima

© REUTERS / Carlos BarriaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik ne bi trebalo u Ovalnu sobu da prima strance koji su umešani u krupne skandale, da priređuje foto-sesije sa predstavnicima medija iz zemalja koje su optužene za mešanje u izborni proces, kao i da prima ljude koji su usko povezani sa Niksonom istog dana kada smenjuje direktora FBI, piše „Vašington post“.

Na taj način je američki list prokomentarisao sastanak američkog predsednika Donalda Trampa sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i ambasadorom Rusije u SAD Sergejem Kisljakom, a koji je zatim primio i Henrija Kisindžera, državnog sekretara u Niksonovoj administraciji, za čije vreme je izbila afera „Votergejt“.

Donald Tramp i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Teorije zavere američkih medija: Rusi poturili bubicu u Trampov kabinet

„Zapravo nema ničeg pogrešnog u tome da predsednik poziva predstavnike drugih zemalja u Ovalni kabinet, međutim obično aktuelni lideri ne razgovaraju sa strancima koji su umešani u krupne skandale u administraciji“, navodi list.

„Takođe, oni teže da izbegnu fotografisanje sa predstavnicima zemalja koje su optužene da su se mešale u američke predsedničke izbore. Pored toga, bilo bi bolje da ne razgovara sa ljudima koji se usko povezuju sa Niksonom istog dana kada se odluka o smeni direktora FBI poredi sa jednim od najgorih poteza tog osramoćenog predsednika“, dodaje se u članku.

Podsetimo, čitavu lavinu negodovanja američkih medija prouzrokovale su fotografije sa sastanaka Trampa i Lavrova koja su objavljene na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije, a koje su ocenjene da je u pitanju teorija zavere.

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala