Menja li Amerika spoljnu politiku

Svet sa Sputnjikom 10.05.
Pratite nas
Reks Tilerson je ovih dana još jednom potvrdio predizbornu izjavu Donalda Trampa da se američka spoljna politika ubuduće neće rukovoditi ljudskim pravima i sličnim principima, što će reći, neće intervenisati svuda po svetu.

To se, naravno, nije dopalo mnogim pobornicima ranije politike, a neki „jastrebovi“, kakav je na primer Džon Mekejn, već se pribojavaju da bi to moglo da znači manje intervencionizma, što nikako ne odgovara njihovim interesima. Naravno, iznenađeni su i zato što je ta izjava došla upravo nakon intervencije u Siriji koja im je dala nadu da će se sve nastaviti po starom. Dodatno ih na oprez nagoni i današnji sastanak ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova sa Tilersonom.

Na sastanku će dvojica kolega morati da razmotre mnoga pitanja, ali je glavno pitanje zapravo predstojeći susret Putina i Trampa, koji bi mogao konačno da stavi tačku na sve dileme oko budućih odnosa dve velesile.

Na ta i druga pitanja u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ odgovore smo čuli od naših gostiju: istoričara Saše Adamovića i spoljnopolitičkog analitičara Momčila Pantelića.

Emisiju uređivala i vodila glavna i odgovorna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala