Lavrov: Odnosi sa Turskom se razvijaju bolje nego sa Nemačkom

© REUTERS / Lehtikuva/Markku UlanderMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odnosi Rusije i Turske napreduju daleko bolje nego što je to slučaj sa Nemačkom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, komentarišući nedavne susrete ruskog predsednika Vladimira Putina sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

„Rezultati tih susreta su, razume se, bili različiti, budući da su u pitanju različite države, različiti partneri. Odnosi sa Turskom se razvijaju daleko bržim tempom nego što je to slučaj sa Nemačkom“, rekao je on.

Rusija - Sputnik Srbija
Zapad trči kod Putina po svoje parče „kolača“

Uprkos tome, ističe Lavrov, prema obimu trgovinske razmene Nemačka i dalje ostaje na prvom mestu, a činjenica da nemačke kompanije ne napuštaju rusko tržište govori o tome da aktuelna situacija nije normalna, odnosno da politizacija ekonomskih interesa ide na štetu građana.

Kada je reč o Turskoj, ruski ministar je naveo da je u toku realizacija izuzetno krupnih projekata, kao i da se trenutno razmatra šta je moguće dodatno uraditi.

„To se tiče izgradnje gasovoda ’Turski tok‘, ali i izgradnje nuklearne elektrane Akuju. Pored toga, mnoge ograničavajuće mere koje su se ticale trgovinske razmene su ukinute“, naglasio je Lavrov.

On je dodao i da će po ostalim pitanjima tursko-ruskih odnosa pregovori biti nastavljeni.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala