Incident u Beogradu: Prekinut govor Levija, pogođen tortom u glavu (video)

© Tanjug / RADE PRELICBernar Anri Levi
Bernar Anri Levi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uz povike „Ubico, napusti Beograd“ i „Ovaj gad se zalagao za bombardovanje Jugoslavije osam godina pre intervencije NATO-a“, troje levičara, pripadnika SKOJ-a, prekinula su danas obraćanje francuskog filozofa Bernara Anrija Levija u Dvorani Kulturnog centra, posle projekcije njegovog filma „Pešmerga“ u okviru programa Beldoksa.

Kontroverzni francuski filozof je dobio parče torte u lice nekoliko sekundi nakon što je počeo da govori publici koja je pogledala njegov film.

Ozbiljniji incident sprečili su snimatelji različitih televizija, koji su zadržali jednog pripadnika SKOJ-a koji je hteo fizički da nasrne na francuskog filozofa.

Na bini iznad mesta gde je reditelj Goran Marković trebalo da razgovara sa Levijem o njegovom filmu, drugi mladić je razvio transparent na kome je na engleskom pisalo „Bernar Levi podržava imperijalistička ubistva“, u potpisu SKOJ, a nacrtan je bio i srp i čekić.

Za sve vreme incidenta, dva policajca su bila ispred sale, stajala su na ulazu u Kulturni centar Beograda.

Publika je izvela mladiće iz sale uz povike: „Ko ste vi da prekidate kulturni događaj usred Beograda!“.

Levi je u toku incidenta govorio da je ovo što se događa fašistički čin.

Posle incidenta, Levi se vratio u salu, zahvalio se publici što je gledala njegov film i kazao da se Srbija nije promenila koliko su se nadali njeni prijatelji.

„Demokratija još nije pobedila u Beogradu. Istinu ne žele da čuju svi u ovom gradu. Živela Evropa i živela demokratska Srbija u Evropskoj uniji. Ponosan sam što danas pred vama branim tekovine antifašizma u Evropi“, kazao je Levi.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala