Netanijahu: Gde bismo bili danas da nije bilo Crvene armije

© REUTERS / Ronen ZvulunBenjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu 72. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu, naglasivši podvige sovjetske vojske u borbi protiv nacizma, navodi se u kopiji pisma koja je objavljena na zvaničnoj stranici izraelskog spoljnopolitičkog resora na Tviteru.
Vojna parada u Moskvi povodom 72. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, na Dan pobede, 9. maj 2017. - Sputnik Srbija
Dan pobede: Defile 10.000 vojnika, tenkova i oklopnih vozila protutnjalo Crvenim trgom

„Herojska pobeda Crvene armije zauvek će biti ovekovečena u istoriji Jevreja kao završetak sistematskog progona i uništavanja Jevreja u Evropi i kao oslobođenje preživelih iz koncentracionih logora u Poljskoj i Nemačkoj“, navodi se u čestici.

„Teško je pretpostaviti kako bi izgledao svet danas, da nije bilo neverovatnnih žrtava ruskog naroda. Danas milioni ljudi u čitavom svetu nameravaju da odaju počast onim smelim muškarcima i ženama koji su se borili za oslobađanje sveta od nacističke tiranije“, dodao je Netanijahu.

On je naglasio da će se Izraelci takođe pridružiti manifestacijama u čast Dana pobede. U čast praznika u zemlji, kao i prošle godine, biće održan marš u kojem će učestvovati veterani odeveni u vojne uniforme.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala