Kuća povratnika demolirana odmah posle primopredaje

Dalibor Jeftić ministar za povratak u Vladi Kosova sa Srbima povratnicima u selo Ljubožda u opštini Istok.
Dalibor Jeftić ministar za povratak u Vladi Kosova sa Srbima povratnicima u selo Ljubožda u opštini Istok. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povratniku Blagoju Zuviću iz Donjeg Dragoljevca kod Istoka sinoć je demolirana kuća, saopštilo je kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak, pozivajući se na informacije koje je dobilo od svojih predstavnika sa terena u Istoku.

Na kući čija je primopredaja obavljena u petak izbijeni su gotovo svi prozori i oštećen je zid na ulaznim vratima.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenjuje da je ovo klasičan pokušaj da se Zuvić ponovo natera da napusti svoje imanje i samim tim se stavi do znanja kako povratnicima, tako i ministarstvu za zajednice i povratak da izgradnja i obnova kuća povratnicima ne nailazi na odobravanje onih koji žele da povratnika na Kosovu bude sve manje.

Karabinjeri ispred birališta u Kosovkoj Mitrovici. - Sputnik Srbija
Na Kosovu zapaljen građevinski materijal Srbima povratnicima

„Mi nastojimo i nastojaćemo da stvorimo uslove dostojne za život onima koji su se na Kosovo vratili i u tome nas neće niko sprečiti. Čin koji se dogodio sinoć je još jedna opomena da neće biti lako da vratimo sve koje žele da se vrate, što nikako nije dobro“, istakao je Jevtić.

On je dodao da ministarstvo neće odustati od povratka raseljenih i namere da im obezbedi normalne uslove za život, uprkos tome što se takvi incidenti ponavljaju.

„Ono što želim jeste da, pored najoštrije osude svega što se sinoć u Donjem Dragoljevcu dogodilo, pozovem i ostale da osude incidente na povratnike. Nadležne pozivam da prestupnike privedu pravdi jer iskreno mislim da su mir i zajednički suživot želja većine građana Kosova“, rekao je Jevtić.

Ovo je drugi put kako se Blagoje Zuvić zastrašuje. Prvi put se to dogodilo kada je započeta izgradnja njegove kuće. Zuvić se nalazi u Dragoljevcu, a tokom ove nedelje njegovu kuću treba da opreme nameštajem.

Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla na lice mesta i izvršila uviđaj.


Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala