Ruski ambasador: Hteli bi da nas vide kako se kajemo za nepostojeće grehe

© Ambasada RF u BiHAmbasador Ruske Federacije u BiH Petr Ivancov
Ambasador Ruske Federacije u BiH Petr Ivancov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov rekao je da je manifestacija „Besmrtni puk“ veliko priznanje sećanju na poginule za slobodu i otadžbinu i da je to istinski narodna akcija, čiji je smisao da objedini ljude na osnovu opštih ljudskih vrednosti.
Ambasador Ruske Federacije u BiH Petr Ivancov - Sputnik Srbija
Ivancov: Rusija za jačanje Srpske u okviru Dejtona (video)

Ivancov je podsetio da je ta akcija započela pre pet godina u Tomsku, u srcu Sibira, i da je tokom godina stekla široki patriotski karakter, omogućivši svima da 9. maja odaju počast i poštovanje podvigu slavnih predaka.

„’Besmrtni puk‘ biće održan i ove godine u mnogim gradovima, a prvi put i u Banjaluci. Treba istaći da će manifestacija ovde imati nepolitički društveni karakter“, rekao je Ivancov za „Ruski gazetu“.

On je dodao da je cilj te manifestacije, između ostalog, da se ne dozvoli iskrivljavanje istorije, što je postalo uobičajeno u savremenom informativnom ratu.

„Bez sećanja na našu slavnu istoriju, naša budućnost neće biti bolja. Nažalost, pokušaji revizija Drugog svetskog rata vrše se i na najvišim nivoima“, istakao je Ivancov.

Prema njegovim rečima, treba imati na umu da je cilj falsifikovanja istorije da se podele ruski narod i njegovi saveznici po izmišljenim nacionalnim i/ili verskim osnovama.

„Pri tome neprijatelji naše zemlje hteli bi da nas vide da se kajemo za nepostojeće grehe, a pod tim izgovorom mogu se lako ispostaviti konkretni teritorijalni i materijalni zahtevi“, ukazao je Ivancov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala