„Mond“: Ne može se tvrditi da je Rusija umešana u sajber-napade na Makrona

© Fotolia / Andrey PopovSajber rat
Sajber rat - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sada se ne može govoriti o tome da iza upada u elektronsku poštu štaba francuskog predsedničkog kandidata iz redova pokreta „Napred“ Emanuela Makrona stoji Rusija, piše danas francuski list „Mond“.

Organizacija Vikiliks saopštila je da poseduje ogroman broj elektronskih pisama Makronovog tima. Reč je o devet gigabajta, odnosno o stotinama hiljada elektronskih pisama, fotografija i priloga, od kojih su poslednja iz 24. aprila ove godine.

Makronov tim je osudio hakerske napade na elektronsku poštu i saopštio da su pored stvarnih pisama objavljeni i lažni dokumenti.

Sajt Vikiliks - Sputnik Srbija
„Vikiliks“ objavio dokumente Makronovog izbornog štaba

„Sada se to (umešanost Rusije) ne može tvrditi — utvrđivanje odgovornih za sajber-napade je dugotrajan i kompleksan proces koji će oduzeti mnogo dana i nedelja“, piše list.

Optužbe na račun „ruskih hakera“ koji se navodno mešaju u tok izbora redovno se čuju iz usta zapadnih političara koji pritom ne žure da predstave bilo kakve dokaze. 

Slične izjave davali su predstavnici Demokratske partije SAD, koja je izgubila trku na predsedničkim izborima, kao i francuski predsednički kandidat Emanuel Makron.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala