I zvanično: Princ Filip se povlači iz javnog života (video)

© AP Photo / Anthony DevlinPrinc Filip i kraljica Elizabeta
Princ Filip i kraljica Elizabeta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon nepotvrđenih informacija o hitnom sastanku u Bakingemskoj palati, mediji su se rano jutros okupili ispred rezidencije britanske kraljice u Londonu. Bakingemska palata saopštila je da princ Filip od jeseni neće obavljati službene dužnosti.

Suprug britanske kraljice Elizabete Druge, 95-godišnji princ Filip trajno će prestati da obavlja službene dužnosti koje je kao član kraljevske porodice imao, navodi se u saopštenju Bakingemske palate, prenosi Rojters.

Kraljica neće odustati od obavljanja planiranih obaveza.

Kabinet kraljice Elizabete Druge sazvalo je sastanak osoblja kraljevske porodice širom zemlje i nema razloga za zabrinutost, javila je agencija AP pozivajući se na neimenovane izvore iz Bakingemske palate oko koje su se jutros okupili mediji.

Kraljica Elizabeta Druga i princ Filip su dobro, rekao je Rojtersu dobro obavešten izvor koji je insistirao da ostane neimenovan.

Desetak televizijskih kamera nalazilo se ispred palate već u ranim jutarnjim časovima, a nekoliko ljudi širom zemlje, bliskih kraljevskoj porodici, pozvano je danas na sastanak „posle glasina o informacijama koje bi se odnosile na kraljicu ili njenog supruga, princa od Edinburga“, preneo je tabloid Dejli miror.

„Iako se slični sastanci organizuju povremeno, ovog puta je sastanak sazvan u poslednjem trenutku što ukazuje na to da će nešto značajno biti saopšteno“, naveo je list pozivajući se na neimenovane izvore.

Bakingemska palata odbila je da „Frans presu“ potvrdi tu informaciju.

Kraljica koja je nedavno napunila 91 godinu, vratila se u sredu u London posle boravka u dvorcu Vindzor na zapadu Londonu. Princ Filip u junu treba da napuni 96 godina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala