Obama se oženio zbog karijere

© AP Photo / Manuel Balce CenetaBivši američki predsednik Barak Obama i prva dama Mišel Obama plešu na balu Midvestern u Vašingtonu
Bivši američki predsednik Barak Obama i prva dama Mišel Obama plešu na balu Midvestern u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nisu kraljevi jedini koji se ne žene iz ljubavi. Bivši američki predsednik Barak Obama žrtvovao je svoja osećanja da bi uspeo u politici. On je odbio da svoju sudbinu veže sa belom devojkom, navodi se u biografiji bivšeg američkog predsednika „Zvezda u usponu“ koju je napisao dobitnik Pulicerove nagrade Dejvid Gerou.
Bivši američki predsednik Barak Obama snimljen na Britanskim devičanskim ostrvima. - Sputnik Srbija
Kako se zabavlja penzioner Barak Obama (video)

To je bilo u Čikagu. Devojka 25-godišnjeg Baraka Obame bila je Šila Mijoši Džeger, polujapanka-poluholanđanka, piše „Dejli koler“. Obama je 1986. godine zaprosio svoju devojku, ali je njen otac bio protiv tog braka, jer je smatrao da Obama neće moći da obezbedi svoju porodicu, pa je venčanje odloženo.  

A zatim je bilo neslaganja i na rasnoj osnovi. Osim toga, „snažna odlučnost da se identifikuje sa Afroamerikancima direktno je uticala na odluku o izgradnji političke karijere“, piše Garov u svojoj knjizi.

Osim toga, nakon istorije sa crnim senatorom iz Ilinoisa, Ričardom Njuhausom, čija je žena bila bela, Obama je zapao u još veću sumnju. Njuhaus se pozicionirao kao crni političar i stalno su ga kritikovali zbog njegove supruge.

Istovremeno su Obamine političke ambicije u to vreme bile prilično velike: on je prvo želeo da bude gradonačelnik Čikaga, a kasnije — američki senator. Čak je i Šili Mijoši Džeger govorio da želi da bude predsednik i da je to „sudbina“.

Sada Barak Obama i njegova supruga Mišel pišu memoare. To su dve odvojene knjige, ali oni nameravaju da ih prodaju u kompletu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala