Vučić odgovara Haradinaju: Zločincima i silovateljima ne pružam ruku

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić na gradilištu "Beograda na vodi"
Aleksandar Vučić na gradilištu Beograda na vodi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brine me ćutanje Evrope na ono što u poslednje vreme poručuju Albanci, rekao je premijer Srbije komentarišući poruku koju mu je uputio Ramuš Haradinaj „da se na igra sa Albancima“. Vučić je istakao da je Albancima pružao ruku, ali da neće to da čini i sa zločincima i silovateljima.

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ga ne brinu „opasni ljudi“, poput Haradinaja, već ćutanje Evrope na ono što u poslednje vreme poručuju Albanci, a što se ne može drugačije razumeti nego kao pretnje „cepanjem“ granica i rušenjem na Balkanu.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Haradinaj Vučiću: Ne igraj se s Albancima

Vučić je, u odgovoru na pitanje novinara o najnovijim pretnjama Ramuša Haradinaja, njemu lično da se „ne kači s njim“ i da se „ne igra sa Albancima“, rekao da te pretnje nisu zbog njega, već što vide „veću snagu, energiju i moć srpske države“, a što, primetio je, po nekima nije nikako smelo da se dogodi.

Izgleda da je svima dozvoljeno da kažu šta hoće, da lažu, kao što je laž danas u Briselu da imamo neku vojnu bazu u Nišu, a sve te laži su praćene i širokim, ali ne mnogoljudnim, pokretom u Srbiji onih kojima je jedino stalo da oni dođu na vlast, a gazde i nalogodavci da budu zadovoljni.

Sa Albancima se, kaže, ne igra, naprotiv, pružao im je ruku, ali neće zločincima i silovateljima.

Vučić je rekao i da će Srbija ostati na evropskom putu, da će raditi na unapređenju našeg društva, ali da nikoga nećemo moliti za otvaranje poglavlja, niti pretiti rušenjem i cepanjem granica „kao Albanci što su radili" da bismo nešto dobili zauzvrat.

Premijer je, odgovarajući na pitanje novinara da li u junu očekuje otvaranje novih poglavlja, rekao da je na nama da radimo naš posao i da veruje u budućnost Srbije.

Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić o izjavi Zaeva: Skandalozno! Što ne napadne Ramu i Tačija?!

Premijer je istakao da u svim zemljama postoje demonstracije i protesti, ali da jedino u Srbiji nema ograničenja o mestu i vremenu, da nema policajaca, mada je, kako kaže, na našim ulicama ubedljivo najmanje ljudi, i da su ti demokratski principi i vrednosti oni na kojima Srbija radi.

„A, da li će da otvaraju poglavlja, to ih nikada nisam molio. Ako oni to žele, žele, ako ne žele, ne moraju to da učine. Mi da cepamo granice, rušimo na Balkanu, kao Albanci što su radili, ako im ne daju vize, da ujedinjuju Kosovo i Albaniju, pa malo Makedonija, malo jug Srbije… I sve to slušate i trpite, i onda vam dođe sa "nemoj da se kačiš sa mnom“, zaključio je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da je obavešten da vlasti u Preševu žele da mu oduzmu zahvalnicu, koja mu je uručena kada su izgrađeni porodilište i putevi novcem građana Srbije.

„Ali, pošto ne dam da otcepe taj deo Srbije, pa valjda treba da mi uzmu zahvalnicu. Ja mislim da se zahvalnice pišu u istoriji, a ne na parčetu papira koji dobijete“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala