Koliku štetu je Rusija nanela teroristima u Siriji

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovci Su-33 na palubi nosača aviona "Admiral Kuznjecov"
Višenamenski lovci Su-33 na palubi nosača aviona Admiral Kuznjecov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske Vazdušno-kosmičke snage su od početka operacije u Siriji uništile više od 3.000 cisterni sa gorivom terorista i više od 200 fabrika za preradu i izvlačenje nafte, izjavio je zamenik direktora departmana za nove izazove i pretnje Ministarstva inostranih poslova Rusije Dmitrij Feoktistov.
Ruševine u blizini Alepa - Sputnik Srbija
Učešće Rusije u ratu protiv terorizma potvrda da on može da se uništi

„Protiv terorista i njihovog finansiranja možemo da se borimo uništavanjem terorističke infrastrukture, uključujući energetsku, na zemlji. Od početka operacije u Siriji, ruske Vazdušno-kosmičke snage uništile su više od 3.000 cisterni sa gorivom i više od 200 fabrika za preradu i izvlačenje nafte“, izjavio je Feoktistov novinarima u Rimu.

Prema njegovim rečima, prihodi DAEŠ-a su pali dva puta, to priznaju i zapadni partneri Rusije i generalni sekretar UN, ali DAEŠ ipak nastavlja da postoji i dobija prihode.

Kako je naveo diplomata, nekad su oni iznosili dve milijarde dolara, a danas, prema različitim ocenama, oko 200 miliona dolara.

Građanski rat koji se u Siriji vodi između vladinih trupa, sa jedne, i brojne opozicije i terorističkih organizacija, sa druge strane, besni gotovo šest godina. Rusija je pokrenula svoju protivterorističku operaciju u Siriji 30. septembra 2015. na zahtev sirijskih vlasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala