Amerika pronašla svog „najvećeg“ neprijatelja

© Flickr / John HolcombSedište FBI u Vašingtonu
Sedište FBI u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija nastavlja da se meša u političke procese u SAD, izjavio je direktor FBI Džejms Komi na sednici Senata.
Direktor FBR Džejms Komi u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Direktor FBI: „Vikiliks“ je pornografija

Komi je potvrdno odgovorio na pitanje senatora da li Rusija nastavlja da se meša u političke procese u SAD i druge zemlje. Po njegovom mišljenju, to je najveća pretnja.

On je optužio ruske specijalne službe i hakere za zajedničko hakovanje pošte servera „Jahu“. On je obećao da će „hvatati i zatvarati“ navodne, ruske hakere, ako ih nađu u trećim zemljama.

„Rusija slabo sarađuje sa nama kada su u pitanju kriminalci koji se nalaze unutar zemlje, ali oni vole da putuju, tako da — hvatati, zatvarati, stavljati im lisice kako bi razumeli da to (kriminalna aktivnost) nije besplatno“, uverio je šef FBI.

Odgovarajući na pitanje senatora republikanca Lindsi Grem, da li je istina da ruske vlasti aktivno kriju sajber-kriminalce, Komi je odgovorio: „Da“.

On je potvrdio i da istraga „povezanosti“ Rusije sa predizbornom kampanjom predsednika SAD Donalda Trampa se nastavlja, ali je odbio da navede detalje.

Zvanični predstavnik Bele kuće Šon Spajser, komentarišući izjavu Komija, izjavio je da je to mišljenje FBI i dodao da se američka administracija oslanja na obaveštajne službe prilikom dobijanja informacija „o svim pretnjama sa kojima se suočavaju SAD“. U isto vreme on je izjavio da ne zna kakvi dokazi stoje iza izjave Komija o Rusiji.

Spejser je saopštio da je američki predsednik jasno stavio na znanje da on smatra da najveća pretnja dolazi od Severne Koreje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala