Hilari Klinton: Izgubila sam zbog ruskog „Vikiliksa“ i Džima Komija

© AFP 2023 / ANGELA WEISSHilari Klinton
Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hilari Klinton tvrdi da su pismo šefa FBI Džejmsa Komija od 28. oktobra i „ruski Vikiliks“ izazvali sumnju u ljudima koji su hteli da glasaju za nju, ali su se na kraju uplašili.
Džordž Soroš - Sputnik Srbija
Put kojim se ređe ide: Orban protiv Soroša

Bivša predsednička kandidatkinja takođe je izjavila da bi ona postala predsednik da su izbori održani 27. oktobra,.

„To nije bila idealna kampanja — takve ne postoje. Ali ja sam bila na putu ka pobedi kada je pismo Džima Komija 28. oktobra zajedno sa ruskim ’Vikiliksom‘ izazvalo sumnju u glavama ljudi koji bi glasali za mene, ali su se uplašili. I dokaz za ovo mešanje je, mislim, očigledan i ubedljiv“, rekla je Klintonova.

Bivša predsednička kandidatkinja je dodala da su na taj način prevazišli mnogo toga za vreme kampanje.

„Prevazišli smo veliki priliv negativnosti, lažnih analogija i još mnogo toga. Kako je zaključio Nejt Silver, koji ne radi za mene, već je veoma kredibilan nezavisni analitičar, da su izbori održani 27. oktobra, ja bih bila vaš predsednik. Ali nisu se održali (27. oktobra). I 28. oktobra su se desile mnoge sumnjive stvari.“

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Mekejn dobio „kompromitujući materijal“ o Trampu i predao ga FBI

Klintonova je pozvala ljude da se „zapitaju o tome“.

„Za jedan ili dva sata nakon što su objavljeni podaci ’Holivudskog pristupa‘, ’Vikiliks‘ je objavio mejlove Džona Podeste, koje je ukrala Rusija. Kakva slučajnost. Mislim, da je tako nešto naprosto nemoguće izmisliti. Da li smo mi pravili greške? Naravno. Da li sam ja grešila? O, Bože, jesam. Pročitaćete moje priznanje i molbu za oproštaj“, izjavila je ona i dodala:

„Ali razlog zbog koga verujem da smo izgubili je umešanost koja se desila poslednjih deset dana. I mislim da znate da sam bila u vođstvu u ranom glasanju. Imala sam jake pozicije ne samo prema našim istraživanjima i analizi podataka, već i prema anketama širom zemlje u pogledu neophodnih glasova i glasova elektora.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala