Rusija i Turska utiču na situaciju na Bliskom istoku

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSastanak predsednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana u Sočiju
Sastanak predsednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odnosi Turske i Rusije dobijaju poseban status i u potpunosti se obnavljaju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa liderom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan između Putina i Trampa

Ruski lider zahvalio je Erdoganu zbog toga što je prihvatio poziv i došao u Soči.

„Naši odnosi se razvijaju kao što smo i planirali. Dobro je da imamo mogućnost da se sretnemo u radnom režimu, razgovaramo o ključnim pitanjima bilateralne saradnje i osnovnim problemima međunarodne politike, uključujući i one osetljive kao što je sirijska kriza“, rekao je Putin.

On je naglasio da „sama činjenica takvog režima našeg zajedničkog rada ukazuje na to da rusko-turski odnosi dobijaju poseban karakter, poseban status i obnavljaju se u punom formatu“. 

„Želeo bih da Vam još jednom vam čestitam na rezultatima (ustavnog) referenduma. Verujemo da će se unutarpolitička situacija postepeno obnoviti i da će to stvoriti dodatne uslove za progresivni razvoj rusko-turskih odnosa. Mnoge stvari koje radimo imaju konceptualni karakter i zahtevaju potvrdu naših parlamenata“, rekao je Putin na sastanku sa turskim kolegom.

Sa svoje strane predsednik Turske Erdogan izjavio je da zajednički koraci Rusije i Turske mogu da utiču na situaciju na Bliskom istoku.

„Mi danas imamo veoma dobru priliku da razmatramo odnose u bilateralnom formatu i da razmotrimo regionalna pitanja. Na našim plećima je veoma ozbiljan posao, veoma velika odgovornost. I ja sam uveren da će oni koraci koje budemo činili zajedno promeniti sudbinu celog regiona“, istakao je Erdogan.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan stigao je danas u posetu Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala