Tužilac traži paprene kazne zbog fotografija britanske princeze u toplesu

© AFP 2023 / Thomas SAMSONprinceza Kejt i princ Vilijam
princeza Kejt i princ Vilijam - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francusko tužilaštvo pozvalo je danas na „veoma visoke novčane kazne“ u slučaju šest osoba kojima se u Francuskoj sudi zbog objavljivanja fotografija britanske princeze Kejt 2012. godine.

Britanski prinčevski par zatražio je odštetu u visini od 1,5 miliona evra zbog spornih fotografija, prenosi AFP, pozivajući se na njihovog advokata.

Snimci su napravljeni iz daljine dok su Kejt i Vilijam bili na odmoru na jugu Francuske, a objavili su ih francuski magazin „Kloze“ i regionalni list „Provans“ 2012. godine.

Princeza, ljubav - Sputnik Srbija
Život kao u bajci: One su pronašle svoje prinčeve

Kejt i Vilijam su snimljeni dok su se odmarali u zamku vikonta Dejvida Linlija, sina princeze Margaret, pokojne sestre britanske kraljice Elizabete Druge.

Na jednoj od najintimnijih fotografija, koje u Britaniji nisu objavljene, ali su izazvale burna negodovanja, vidi se vojvotkinja od Kembridža u toplesu, dok joj suprug Vilijam nanosi kremu za sunčanje na zadnji deo tela.

Urednik magazina „Kloze“ u Francuskoj Lorens Pijo, direktor grupe „Mondadori“ — u čijem je vlasništvu taj magazin — Ernesto Mauri i dva fotografa jedne agencije sa sedištem u Parizu, koji su osumnjičeni da su napravili fotografije, Siril Moro i Dominik Žakovid, pozvani su na odgovornost zbog narušavanja privatnosti i saučesništva. Njima se sudi u Nanteru kod Pariza, navodi francuska agencija.

Pre tri godine, „Kloze“ je objavio da francuski predsednik Fransoa Oland ima aferu sa glumicom Žili Geje i da, navodno, redovno skuterom vozi kroz Pariz kako bi proveo noć sa njom.

© AFP 2023 / FRANCOIS GUILLOT Princeza Kejt i princ Vilijam snimljeni u Parizu
Princeza Kejt i princ Vilijam snimljeni u Parizu - Sputnik Srbija
Princeza Kejt i princ Vilijam snimljeni u Parizu

Žili Geje je tada tužila taj časopis zbog navoda da je ona u ljubavnoj vezi s predsednikom Francuske, tvrdeći da je „Kloze“ objavljivanjem tih navoda prekršio zakon o zaštiti privatnosti i tražila je od časopisa da joj isplati odštetu od 50.000 evra i da plati troškove suđenja u iznosu od 4.000 evra.

U Francuskoj postoje strogi zakoni o privatnosti, ali tradicija tajnosti privatnog života javnih ličnosti proteklih godina sve se više narušava.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala