Peskov: Putin i Merkelova o svemu po malo

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov
Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lideri Rusije i Nemačke, Vladimir Putin i Angela Merkel, otvoreno su razmenili mišljenja o situaciji u Siriji, Libiji i Avganistanu, izjavio je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel tokom sastanka u Sočiju - Sputnik Srbija
Putin: Nikog ne diramo, drugi diraju nas (video)

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u razgovoru sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel prilično detaljno izložio razloge zbog kojih sporazumi iz Minska nisu implementirani — oni su kriju ili u nepostojanju želje ili u nesposobnosti Kijeva da realizuje svoj deo dogovora, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov televiziji „Rusija 1“.

On je dodao da Putin i Merkelova nisu razgovarali o sankcijama.

„Predsednik Putin tradicionalno ne razgovara o sankcijama. Pominjane su sankcije, njihovo postojanje i da one stvaraju probleme u bilateralnim odnosima. Da, Merkelova je govorila o tome, ali sankcije kao takve nisu bile teme razgovora“, rekao je Peskov.

Peskov je izjavio i da stav Berlina o očuvanju sankcija prema Rusiji do realizacije Minskog sporazuma kod Moskve izaziva nedoumicu.

Portparol ruskog predsednika je naveo da je Merkelova pokazala veliko interesovanje za ekonomsku blokadu Donbasa i da joj je Putin detaljno objasnio šta se tamo dešava, šta je Ukrajini poslužilo kao povod za nju, koje su posledice blokade i šta će biti sa Ukrajinom ako se blokada nastavi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala