Italijanska poslanica traži priznanje LNR

© Sputnik / Sergey AverinLuganska narodna republika
Luganska narodna republika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanica iz Italije Eleonora Forenca na okruglom stolu „Naša snaga je naše jedinstvo“ koji je održan u Lugansku obećala je da će pokrenuti u Evropskom parlamentu pitanje priznanja Luganske Narodne Republike.
Ukrajinski vojnici na ceremoniji dobrodošlice prvom avionu sa nesmrtonosnim oružjem koji je stigao kao pomoć od SAD - Sputnik Srbija
U Donbas stigli američki instruktori

„Juče sam učestvovala u paradi koja je održana u vašoj republici. Bilo mi je veoma prijatno. Smatram da je glavni znak demokratije broj ljudi koji su na njoj učestvovali“, rekla je poslanica.

Prema njenim rečima, EU ima određene probleme sa poštovanjem demokratskih principa, i ona će pokrenuti ovo pitanje kad se vrati kući.

„Ja ću takođe pokrenuti i pitanje priznavanja vaše republike“, izjavila je Forenca.

Ona je dodala da je Evropski parlament razmatrao izvore tragedije u Odesi 2. maja. Poslanica je navela da je antifašizam — ključna pozicija italijanskog ustava, ali da se to ne odnosi na EU, o čemu govori i kijevski režim.

U proleće 2014. godine, nakon državnog udara u Ukrajini, stanovnici Donjecke i Luganske oblasti koje nisu priznale legitimitet nove kijevske vlasti proglasile su stvaranje „narodnih republika“, održale referendume i proglasile teritorijalni suverenitet.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala