Radnici Rusije poručuju: Niko ne sme da nas dira (video)

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPrvomajska šetnja radnika na Crvenom trgu u Moskvi
Prvomajska šetnja radnika na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na prvomajskim šetnjama u prestonici Rusije okupilo se oko milion i po ljudi, a prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, nikakvih incidenata tim povodom nije bilo.

Ulice su obezbeđivali pripadnici policije u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom.

U manifestacijama širom Moskve učestvovali su lideri svih stranaka zastupljenih u Državnoj dumi, a u svojim obraćanjima govorili su o građanskoj solidarnosti, o finansijskoj situaciji u zemlji, kao i o drugim spoljnopolitičkim temama.

Protest u Parizu povodom Međunarodnog praznika rada - Sputnik Srbija
Marševi, suze, tuče s policijom — da bi živeo, živeo rad (video, foto)

Predstavnici Jedinstvene Rusije rekli su da su na ulice izašli kako bi izrazili solidarnost sa zahtevima građana u vezi sa socijalnom pravdom, budući da Prvi maj predstavlja praznik mira i rada.

Iz Komunističke partije Rusije poručili su da Rusiju trenutno okružuju neprijatelji sa svih strana, ačo da joj „niko neće smeti ništa jer Rusiju objedinjuje osećaj solidarnosti i bratstva“.

IZ LDPR-a se obratio i Vladimir Žirinovski, koji je poručio da narod ne treba deliti na klase i grupe, već da je neophodno sprovoditi građansku solidarnost.

Inače, u 1.300 gradova širom Rusije ukupno je u prvomajskim šetnjama učestvovalo 2,6 miliona ljudi, a organizovano je 2.400 manifestacija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala