Predstavljamo vam jedan stari, provereni recept za savršenu tortu s tri vrste čokolade.
Za nju je potrebno samo malo strpljenja i vremena, a rezultat je simfonija ukusa koju stvara svaki slatki sprat torte sa svojim specifičnim „tonom“.
Sastojci:
- 600 ml slatke pavlake
- 150 g tamne čokolade
- 200 g bele čokolade
- 200 g mlečne čokolade
- 1 šoljica mlevenog keksa
- 3 kašičice maslaca
Priprema:
1. Rastopite tamnu čokoladu i umešajte 200 ml slatke pavlake. Stavite u frižider na jedan sat da se hladi.
2. U drugoj posudi rastopite belu čokoladu s 200 ml slatke pavlake i stavite u frižider.
3. U trećoj posudi rastopite mlečnu čokoladu s 200 ml slatke pavlake i takođe ohladite.
4. Podlogu za tortu pripremite tako što ste pomešali mleveni keks s maslacem. Složite na dno kalupa.
5. Kada su se smese s čokoladom ohladile, izmešajte ih i redom slažite u kalup. U smese možete staviti malo maskarponea da budu kremastije.
6. Po želji završite sa šlagom i pospite orasima, keksom…
7. Ohladite i uživajte!