Masivni i impresivni: Festival ledolomaca u Peterburgu (video, foto)

© Sputnik / Anatoliй Medvedь / Uđi u bazu fotografijaLedolomac "Krasin" u Sankt Peterburgu
Ledolomac Krasin u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako vam je potrebno nešto što bi povećalo stereotip o „žestokim Rusima“, u Sankt Peterburgu je upravo počeo Festival ledolomaca. Džinovski arktički ledolomci su domaćini događaja, dok su manji remorkeri određeni da igraju valcer na vodi.

Ove godine, šest plovila učestvuje u četvrtom godišnjem Festivalu ledolomaca. Među njima su „Mudjug“, „Ivan Kruzenštern“ i „Sankt Peterburg“, kao i legendarni „Murmansk“.

Ledeni remorker „Nevska zastava“ i ledolomac-muzej „Krasin“, koji je nedavno proslavio svoju 100. godišnjicu, takođe su se priključili predstavi.

„Festival je posvećen uspesima i moći ruske industrije ledolomaca, kao i ideji da je Sankt Peterburg pomorska prestonica Rusije“, navodi se u saopštenju grada.

Festival pruža posetiocima priliku da istraže rusku Arktičku flotu i popnu se na ogromne brodove na reci Nevi tokom dva dana — 29. i 30. aprila.

 

Jedna od tradicionalnih manifestacija festivala je valcer remorkera, u kojem se brodovi vrte na vodi uz klasičnu muziku i prskanje vodoskoka. Organizatori su obećali da će ovogodišnji ples biti teži i elegantniji nego prošli put.

Posetioci festivala suprotstavili su se neprestanoj peterburškoj kiši kako bi istražili unutrašnjost ledolomaca — mogućnost koja se ne dobija svakog dana.

„Moć i lepota čak i po ovakvom vremenu“, napisao je na Instagramu jedan uzbuđeni posetilac.

#paradledokolov #festivalь #ledokolы moщь i krasota, daže v takuю pogodu

Objava koju deli Bairma (@bairmushkaa) dana 29. Apr 2017. u 5:08 PDT

„Bura… Olujni vetar. Mokar i smrznut, fotograf neće popustiti“, napisao je drugi, očigledno misleći na sebe.

„Ovo je moćno!“, uzviknuo je još jedan posmatrač.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala