Kuba: Srušio se vojni avion, poginulo osam vojnika

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaAvion An-26 tokom vojnih vežbi
Avion An-26 tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kubanski vojni avion srušio se danas u provinciji Aremisa na zapadu Kube, a u nesreći je poginulo osam vojnika, saopštila je kubanska vlada.

Vojska je u pisanom saopštenju navela da je avion An-26 sovjetske proizvodnje poleteo sa aerodroma Plaja Barakoa u 6.38 sati ujutru po lokalnom vremenu, a da se srušio u blizini grada Kandelarija udaljenom 65 kilometra, prenosi AP.

Formirana je specijalna komisija koja će istražiti nesreću, kaže se u saopštenju vojske.

Mediji su prethodno javili da se srušio putnički avion ovog tipa sa 39 osoba.

Ostaci aviona koji se srušio na Kubi nađene su u oblasti Las Lomas de San Kristobal, saopštio je prethodno portal „Siber Kuba" pozivajući se na rođaka jednog od članova posade.

„Ova oblast je teško pristupačna, a prvi podaci pokazuju da nema preživelih“, citirao je portal reči svog izvora.

Ranije je javljeno da se putnički avion An-26, koji je prethodno nestao sa radara, srušio na Kubi. Agencija AFP javila je da nema preživelih.

„Dobili smo potvrdu o vazdušnom incidentu od predstavnika avio-kompanije na Kubi. Nažalost, potvrđeno nam je da ima poginulih“, saopštio je portal „Siber Kuba“. Tačan broj žrtava nesreće još nije poznat, a predstavnici kubanskih vlasti još nisu dali izjave.    

Ranije je televizija NTN24 javila da se u avionu moglo nalaziti do 39 osoba.

​Avion kompanije „Aerogaviota“ poleteo je sa aerodroma Barakoa na istoku zemlje. U trenutku nestanka avion se nalazio iznad oblasti Pinar del Rio na zapadu ostrva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala