Arapi obećavaju bezbednost Izraelu ako napusti Palestinu

© Sputnik / Jevgenij Odinokov / Uđi u bazu fotografijaSastanak šefova diplomatije Rusije i Jordana u Moskvi
Sastanak šefova diplomatije Rusije i Jordana u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izrael mora da napusti okupirane teritorije Palestine, nakon čega će arapske zemlje biti spremne da Izraelu daju garancije bezbednosti, izjavio je šef jordanske diplomatije Ajman el Safadi na sastanku sa šefom diplomatije Rusije Sergejem Lavrovom.
Izraelski vojni avion  F-16 - Sputnik Srbija
Izrael bombardovao Damask (video)

„Što se tiče palestinskog problema, mi razmatramo njegovo rešavanje, budući da je on osnova stvaranja napetosti u regionu. Zato očekujemo da se računa na sticanje dodatnih uslova za bezbednost i stabilnost u našem regionu i u celom svetu“, rekao je on.

Prema Safadijevim rečima, „treba da otvorimo novi politički horizont koji bi omogućio formiranje nezavisne palestinske države koja bi mirno živela rame uz rame sa Izraelom“.

„Da bi Izrael mogao da živi u miru sa Arapima, potrebno je da se povuče sa teritorije okupirane nakon 1967. godine. Na ovaj način, ako se to desi, arapske države će biti spremne da daju garanciju bezbednosti Izraelu“, izjavio je šef diplomatije Jordana.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je izjavio da je Moskva spremna da sarađuje sa SAD u rešavanju krize u Siriji, dok je jordanski šef diplomatije dodao da interakcija između Rusije i SAD od vitalnog značaja za obezbeđivanje efikasnih koraka globalne zajednice u cilju rešavanja sirijske krize. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala