Partija Zorana Zaeva: Predsednika skupštine smo izabrali, režim nas neće ometati

Pratite nas
Socijaldemokratski savez Makedonije Zorana Zaeva pozvao je danas na smirenosti napominjući da režim neće ometati demokratske procese.
Povređeni  Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Makedonija: Ako umre Albanac, preti odmazda (audio, foto)

„U momentu jednog od najvećih izazova u istoriji Makedonije zbog nasilja posle pada režima Nikole Gruevskog, SDSM poziva na maksimalnu obuzdanost i smirenost svakog građanina, nezavisno od različitosti“, navodi se u saopštenju SDSM-a.

Oni insistiraju da bi građani trebalo da ostanu uporni i ne odgovaraju na nasilne scenarije i provokacije Nikole Gruevskog i „kriminalne grupe oko njega“.

U saopštenju se navodi da je neophodno da svi ostanu na nivou svoje odgovornosti i doprinesu smanjenju tenzija, jer je to jedini način daljeg razvoja demokratije u Makedoniji, što je glavni nacionalni interes.

„Danas je u Republici Makedoniji napravljen veliki korak napred u demokratskim procesima. Novi predsednik skupštine je izabran, i u periodu koji sledi, procesi će se nastaviti uz većinu volje građana“, piše u saopštenju i dodaje se da će svi koji su izazivali nasilje protiv legitimnih predstavnika građana lično odgovarati.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala