Zaev: NATO, Amerika i EU su uz nas (video)

© REUTERS / Ognen TeofilovskiZoran Zaev na konferenciji za novinare
Zoran Zaev na konferenciji za novinare - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider SDSM-a optužio Gruevskog da stoji iza svega, a da se sinoć planiralo njegovo ubistvo i da su potvrda za to maskirani i naoružani ljudi u parlamentu. Najavio je skoro formiranje vlade.
Demonstranti ulaze u makedonski parlament u Skoplju - Sputnik Srbija
Amerikanci znali da će Zaev i Albanci pokušati puč

„Načinili smo veliki potez, izabrali smo novog predsednika parlamenta. Imaćemo i vladu Makedonije, izjavio je Zoran Zaev“, lider SDSM-a na vanrednoj konferenciji za štampu.

On je rekao da je procedura za izbor bila legitimna i da veruje da će uskoro doći do primopredaje vlasti, kao i da ne očekuje nikakve prepreke.

Ovo što se desilo sinoć u Sobranju, prema rečima Zaeva, nije demokratski. On je za nerede okrivio Gruevskog, rekavši da „ga je pogodilo to što je izgubio vlast“.

„Žrtvovali su interese građana zbog vlasti. Jučerašnji dan je bio test za sve, i u periodu koji je pred nama treba da pokažemo koliko smo zreli. Ne smemo da potpadnemo pod provokacije, i zato svima poručujem da ostanemo mirni i prisebni“, rekao je Zaev.

On je rekao da su ga posetili strani ambasadori i da su mu dali podršku. 

„Volim ovu zemlju, a na izborima su se građani odlučili za promene. Ali cela međunarodna zajednica, Amerika, EU i NATO gledaju na nas kao na motor, i mi ćemo to ispoštovati“, rekao je Zaev na konferenciji na štampu. 

On je istakao da je juče pokušano njegovo ubistavo, jer su ga u Sobranju napali naoružani ljudi pod maskama koji su imali organizovani plan da ga ubiju, kao i da će se otkriti ko je stajao iz toga.

Nešto ranije, ministar unutrašnjih poslova Makedonije Agim Nuhiju podneo je ostavku iz moralnih razloga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala