Žestoke borbe turske vojske i Kurda, veliki broj poginulih

© AFP 2023 / BULENT KILICTurski tenk i jedno oklopno vozilo su stacionirani u blizini granice sa Sirijom, u Karkamis, Turska
Turski tenk i jedno oklopno vozilo su stacionirani u blizini granice sa Sirijom, u Karkamis, Turska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na severu Sirije, na granici sa Turskom, nastavljaju se sukobi kurdskih formacija sa turskom vojskom, kurdska samoodbrana JPG saopštila je o pogibiji 17 turskih vojnika u borbi za kanton Afrin, javila je agencija „Firat“.
Vojni avion F-16 turske vojne avijacije - Sputnik Srbija
Turska bombardovala Kurde na granici sa Sirijom i Irakom

„Izvor iz JPG je naveo da je 17 turskih vojnika ubijeno, a troje ranjeno… JPG je uništio i oklopni transporter turske vojske“, saopštila je agencija. Prema podacima sagovornika „Firata“, to se desilo u području sela Rako i Šije u kurdskom kantonu Afrin.

Ranije su Kurdi saopštili da je došlo do uništavanja turskih tenkova, oklopnog transportera i vozila sa radarom u području grada Tel Abjad.

Zaoštravanje situacije između kurdskih ustanika i turske vojske desilo se nakon što je turska avijacija 25. aprila bombardovala pozicije kurdske samoodbrane na severu Sirije i Iraka. Turska smatra da su te snage povezane sa Radničkom partijom Kurdistana. Prema podacima turskog Generalštaba, poginulo je 70 kurdskih vojnika.

Istovremeno, upravo se Kurdi zajedno sa međunarodnom koalicijom bore za oslobađanje sirijskih gradova Tabke i Rake od DAEŠ-a. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala