Peskov: Treba poštovati suverenitet Sirije i izbeći povećanje tenzija

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaPogled na Damask
Pogled na Damask - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potrebno je poštovati suverenitet Sirije i uzdržati se od akcija koje dovode do povećanja napetosti u regionu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovarajući na pitanje o reakciji Kremlja na informacije o napadima Izraela na Siriju.
Izraelski vojni avion  F-16 - Sputnik Srbija
Izrael bombardovao Damask (video)

„Mi i dalje smatramo da sve zemlje treba da se uzdrže od bilo kakvih dejstava koje dovode do povećanja tenzija u već nestabilnom regionu i zalažemo se za poštovanje suvereniteta Sirijske Arapske Republike i za to da Sirija bude politički celovita, jedinstvena i suverena država“, rekao je Peskov.

Na pitanje da li je Izrael unapred upozorio Rusiju na ove napade, Peskov je rekao: „između Moskve i Izraela se zaista odvija razmena informacija kroz različite kanale“.

„Naši generalštabi se nalaze u procesu stalnog dijaloga“, istakao je on.

Ranije je sirijska agencij SANA, pozivajući se na vojne izvore, javila je da je Izrael izveo nekoliko raketnih napada na jedan vojni objekat na jugozapadu međunarodnog aerodroma Damask. Televizija „Majadin“ takođe je objavila, pozivajući se na dopisnika, vest o jakoj eksploziji u blizini aerodroma Damask. Novinska agencija „Rojters“ je, pozivajući se na obaveštajne službe u regionu, javila da je Izrael izvršio vazdušni napad na skladište Hezbolaha u oblasti aerodroma Damask.

Izraelski ministar za obaveštajne službe Izrael Kac izjavio je da se „incident u Siriji u potpunosti uklapa“ u izraelsku politiku suprotstavljanja pokušajima predaje savremenog oružja libanskom pokretu Hezbolah. On nije priznao da je Izrael odgovoran za noćni napad.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala