Kosačov: SAD i njeni saveznici direktno odgovorni za sukob u Siriji

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov
Predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD i njeni saveznici su direktno odgovorni za sukob u Siriji, izjavio je predsednik Odbora za međunarodne odnose Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov.
Predstavnica SAD u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli govori na Svetskom jevrejskom kongresu u Njujorku - Sputnik Srbija
SAD pozvale na pojačavanje pritiska na Rusiju

Ranije je američka ambasadorka u UN Niki Hejli izjavila da je potrebno da se izvrši pritisak na Rusiju kako bi se rešio sukob u Siriji.

„Izjava Hejlijeve potvrđuje ili neadekvatnost percepcije američke diplomatije i vojske o stvarnoj situaciji u Siriji, ili da se nastavlja sa praksom čistog cinizma kada se svi koji se ne slažu sa naporima SAD da određuju sudbinu država i naroda na Bliskom istoku svesno predstavljaju kao pretnja miru i bezbednosti“, rekao je Kosačov.

Prema njegovim rečima, „zapravo direktnu odgovornost za neprekidni građanski sukob u Siriji snose upravo SAD i njeni saveznici koji su tokom mnogo godina izazivali ovaj sukob sa ciljem promene režima u Damasku“.

Senator je istovremeno istakao da takvim planovima nije bilo suđeno da se ostvare. „Sada oni žele da prebace krivicu na druge. Takođe nemaju šanse“, rekao je Kosačov. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala