Džonson: London neće priznati „aneksiju“ Krima

© Flickr / d1mka vetrovKrim
Krim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef diplomatije Velike Britanije Boris Džonson naglasio je u tradicionalnom govoru na uskršnjem banketu lorda-gradonačelnika da London nema nameru da prizna „nezakonitu aneksiju“ Krima, da podržava američke akcije u Siriji i da se ne plaši „bregzita“.
Bivši gradonačelnik Londona Boris Džonson - Sputnik Srbija
Džonson: Sankcije su sredstvo borbe protiv varvarstva

„Mi insistiramo na suverenitetu i teritorijalnom integritetu svih evropskih zemalja, i odbijamo da priznamo nezakonitu rusku aneksiju Krima“, rekao je on.

U govoru koji je gotovo potpuno bio posvećen nabrajanju prednosti Konzervativne partije nad njenim političkim konkurentima, Džonson se dotakao i međunarodnih pitanja.

Između ostalog, on je naveo da Velika Britanija podržava akcije SAD u Siriji.

Bivši savetnik predsedika SAD Zbignjev Bžežinski - Sputnik Srbija
Bžežinski ima svoj plan za Krim

„Mi podržavamo Sjedinjene Američke Države, koje su protiv ubistva sirijskog stanovništva hemijskim oružjem. Radićemo na tome da krivci budu kažnjeni“, rekao je on, ulazeći u polemiku sa liderom laburista Džeremijem Korbanom, koji je izjavio da će, ako on dođe na vlast, prestati sa bombardovanjem Sirije.

Govoreći o glavnoj temi za Veliku Britaniju — izlasku iz EU — Džonson je naglasio da konzervativci imaju jasan plan za pregovore o „bregzitu“ koji će omogućiti Britaniji i EU da izgrade „posebno partnerstvo“ i poslužiti interesima i Britanaca i Evropljana.

„Iako nema sumnje da će pregovori biti teški, siguran sam da će Tereza Mej uspeti da nas uvede u epohu sporazuma o slobodnoj trgovini“, rekao je Džonson.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala