Jonuz Musliju: Moj predsednik je Edi Rama

© Tanjug / TANJA VALICPredsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu pokazuje transparent "Ne terminala, ali u školi, želimo knjige" tokom posete srpskog premijera Aleksandara Vučića Bujanovcu.
Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu pokazuje transparent Ne terminala, ali u školi, želimo knjige tokom posete srpskog premijera Aleksandara Vučića Bujanovcu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik albanskog nacionalnog veća sa sedištem u Bujanovcu Jonuz Musliju izjavio je danas da je njegov predsednik Edi Rama, i da ga ne interesuje to što na svim dokumentima piše da živi u Republici Srbiji.

„Naravno da je predsednik Edi Rama“, odgovorio je Musliju na pitanje Prve televizije ko je njegov predsednik, Aleksandar Vučić ili neko drugi.

On je rekao i da je po Ustavu Albanije Edi Rama lider svih Albanaca, ma gde živeli.

Na opasku novinara te televizije da na ulazu u opštinu i na dokumentima piše Republika Srbija, on je rekao:

Zoran Stanković - Sputnik Srbija
Pretnje Albanaca prijaviti Savetu bezbednosti, Muslijua kazniti

„Nek piše šta hoće“, a onda je dodao: „Ja živim u Preševskoj dolini“.

Na insistiranje da kaže koga smatra svojim predsednikom, rekao je:

„Rekao sam vam — Edi Rama“.

Musliju je ponovio stav, koji je izneo odmah posle nedavnih izjava Edija Rame i Hašima Tačija o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova, da u tom slučaju treba da se „ujedini“ i Preševska dolina.

„Ako se stvarno ujedine Albanci, zašto ne i Albanci Preševa, Medveđe i Bujanovca“, rekao je Musliju i dodao da ne vidi ništa sporno u tome.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala