00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
ORBITA KULTURE
16:00
120 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
I pradeda Viktora Troickog zadužio Srbiju
06:55
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Aleksandar Prvi Karađorđević“
16:00
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Elvisov sendvič — stvarno kraljevski (video)

© AP PhotoElvis Prisli
Elvis Prisli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanično, Elvis Prisli je umro od predoziranja drogama, ali poznavaoci njegovog lika i dela smatraju da je preranoj smrti kralja rokenrola doprinela u dobroj meri i njegova sklonost ka prežderavanju.

Pred sam kraju svog života, Elvis se poprilično ugojio zbog konzumiranja narkotika i unosio je u organizam od 10 do 12 hiljada kalorija na dan, za razliku od običnog smrtnika koji unosi oko 2.500 kalorija.

Njegov omiljen obrok je bio sendvič sa puterom od kikirikija, banane i slanine koji je ukupno sadržao oko 92 odsto masnoća koje se preporučuju za unos u organizam odrasle osobe. Elvis je rekao da je jeo svaki dan bar po dva „kraljevska“ sendviča.

Jedna od legendi o kralju rokenrola kaže da je Elvis zabavljao dvojicu policajca u njegovoj kući u Grejslendu jedne noći 1971. godine. Policajci su priznali da nikada nisu probali Elvisov sendvič i ubrzo su se našli u Elvisovom avionu, odleteli do Denvera samo da bi naručili još „kraljevskih“ sendviča iz restorana koji ih je redovno pravio.

Kada su stigli na Denverski aerodrom, Elvis je tražio da se 22 sendviča dostave iz restorana u avion. Kada su završili obrok i popili sav šampanjac krenuli su natrag, na dvočasovni let do Memfisa.

U nastavku, donosimo, recepte za „kraljevski sendvič“, za koji se osnovano sumnja da je „došao glave“ Elvisu.

Prva verzija

Sastojci:

  • 4 kriške belog tost hleba
  • 1,5 kašika kremastog putera od kikirikija
  • 1 kašika meda
  • 4 šnite propržene slaninice
  • 1 manja banana isečena na trake po dužini

Priprema:

  • Svaku krišku hleba premažite sa jedne strane mešavinom putera od kikirikija i meda. Na dve kriške hleba poređajte šnite slanine i trake banane. Preklopite ih sa preostale dve kriške hleba.
  • Na zagrejanom tiganju ispecite sendviče sa svake strane po nekoliko minuta. Isecite oba sendviča na polovine po dijagonali i poslužite dok su vrući.

 

Druga verzija

Sastojci:

  • dve kriške belog hleba
  • dve kafene kašičice običnog putera
  • dve kafene kašičice putera od kikirikija
  • jedna manja banana
  • nekoliko „kaišev“ slanine

Priprema:

  • Blago tostirajte kriške hleba, prethodno ih namazavši običnim puterom. Dok tostiranje traje, bananu možete u manjoj posudi da izgnječite viljuškom ili da je iseckate na kolutiće
  • Lagano propržite slaninu.
  • Na tostirani hleb namažite puter od kikirikija. Jednu od dve kriške premažite zgnječenom bananom ili složite na nju iseckane kolutiće, u zavisnosti za koju ste se varijantu odučili.
  • Na jednu krišku stavite proprženu slaninu i poklopite je drugom.
  • Tako napravljen sendvič stavite na vreo tiganj i svaku stranu pecite po dva minuta na jakoj vatri.

Verzija za vegetarijance

Pošto se još uvek vodi debata da li je Elvis stavljao slaninu u svoj sendvič, donosimo vam recept i za vegetarijansku verziju „kraljevskog“ sendviča.

Sastojci:

  • 1 mala zrela banana
  • 2 komada tost hleba
  • 2 kašike putera od kikirikija
  • 2 kašike putera

Priprema:

  • Oljuštite i isecite bananu, pa je izgnječite. Blago propecite hleb u tosteru, a zatim jedan komad namažite kikiriki puterom, a drugi musom od banana. Spojte u sendvič i ispržite na puteru s obe strane, tako da poprimi zlatnosmeđu boju. Poslužite na tanjiru pažljivo presečeno po dijagonali u dva trougla i jedite toplo.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala