I ovo je moguće: Zatrudnela tokom trudnoće

© Foto : pixabayBebe
Bebe - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Zatrudnela tokom trudnoće? Žena iz Velike Britanije, noseći blizance, zatrudnela je i sa trećom bebom. Radi se o veoma retkom fenomenu koji se desio tek šesti put u poslednjih sto godina“, rekao je za Sputnjik genetičar Miodrag Stojković.

„Superfetacija je prirodni fenomen koji je obeležen dodatnom trudnoćom kod već postojeće. Ovo se dešava vrlo retko i ono što je dodatno interesantno je da su, kao nedavno u Velikoj Britaniji, opisani slučajevi gde je pored blizanačke trudnoće deset dana kasnije nastala i druga trudnoća, od iste sperme“, objašnjava Stojković.

​On dodaje da ovaj slučaj pokazuje dve stvari: da žena može da ovulira za vreme tekuće trudnoće, kao i da spermatozoid može da oplodi jajnu ćeliju i nakon više dana. 

„Bebe su rođene zdrave, a da su različite pokazuju podaci da su rođene sa različitom telesnom težinom kao i krvnim grupama“, kaže doktor  Stojković.

Prethodni ovakav slučaj desio se 2011. godine u SAD. 

Nakon trogodišnjeg lečenja neplodnosti i pokušaja da zatrudni sa svojim suprugom, Džulija Grovenberg (33) iz Arkanzasa ostala je u drugom stanju dva puta u roku od dve nedelje, i rodila dve bebe koje nisu blizanci! 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala