U Donbas stigli američki instruktori

© REUTERS / Gleb GaranichUkrajinski vojnici na ceremoniji dobrodošlice prvom avionu sa nesmrtonosnim oružjem koji je stigao kao pomoć od SAD
Ukrajinski vojnici na ceremoniji dobrodošlice prvom avionu sa nesmrtonosnim oružjem koji je stigao kao pomoć od SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštio je da su u zonu konflikta u Donbasu stigli američki vojni instruktori.
Moskva Kremlj - Sputnik Srbija
LNR će dobiti struju iz Rusije

Prema podacima naših izvora, primećen je dolazak u kasarne koje se nalaze u zoni izvođenja takozvane antiterorističke operacije američkih vojnih instruktora, saopštio je novinarima zamenik komandanta operativne komande DNR Eduard Basurin.

On je naveo da je jedan od ciljeva dolaska instruktora iz SAD — provera gotovosti kasarni ukrajinske vojske za izvođenje borbenih akcija.

Vlasti Ukrajine su u aprilu 2014. godine počele vojnu operaciju protiv samoproglašenih LNR i DNR koje su proglasile nezavisnost nakon državnog udara u Ukrajini u februaru 2014. godine. Prema poslednjim podacima UN, u konfliktu je stradalo oko 10.000 ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala