Mogerinijeva: EU želi da sarađuje sa Rusijom u borbi protiv terorizma

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaVisoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska unija zainteresovana je za saradnju sa Rusijom u nekoliko aspekata, uključujući i borbu protiv terorizma i rešavanje krize u Siriji, izjavila je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Na sastanku sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, ona je naglasila da Moskva i Brisel imaju određene nesuglasice koje se tiču situacije u Ukrajini i pitanja vezanih za Krimsko poluostrvo. Međutim, pred Rusijom i Evropskom unijom su zajednički izazovi i postoje teme za saradnju.

„Pred nama su zajednički problemi vezani za borbu protiv terorizma. I želim još jednom da potvrdim naš interes za ovu saradnju u osetljivim pitanjima, kao što je situacija u Siriji i Libiji… Zaista imamo širok spektar pitanja za diskusiju“, istakla je Mogerinijeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala