Moskva: Eksplozija automobila OEBS-a u Donbasu je provokacija

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMinisterstvo inostrannыh del Rossii
Ministerstvo inostrannыh del Rossii - Sputnik Srbija
Pratite nas
Okolnosti u kojima se desila eksplozija automobila posmatračke misije OEBS-a u Donbasu ukazuju na mogućnost provokacije usmerene ka osujećivanju procesa pronalaska političkog rešenja za konflikt na jugoistoku Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.
Vozilo delegacije OEBS-a u blizini kuće oštećene u granatiranju u Donjeckoj oblasti. - Sputnik Srbija
U eksploziji u Donbasu poginuo britanski državljanin

Kako se navodi, očigledno je da je cilj ovog incidenta da se podigne tenzija u tom delu zemlje, budući da takva situacija ide u prilog onima koji ne žele da se mere iz Minskog sporazuma sprovedu u delo.

Rusija je ogorčena zbog ove cinične akcije koja je usmrtila jednog čoveka, kao i povodom činjenice da su napadnuti pripadnici međunarodnih posmatrača, čija je glavna uloga da uvedu mir u Ukrajinu, navodi Ministarstvo i dodaje da je neophodno sprovesti detaljnu istragu povodom minulog incidenta.

Moskva je takođe pozvala da se direktni pregovori između Kijeva, Donjecka i Luganska što je moguće brže aktiviraju i to u okviru Kontakt-grupe kako bi se sve odrednice Minskog sporazuma implementirale.

Pored toga, Ministarstvo inostranih poslova Rusije je saopštilo da je pripadnik OEBS-a koji je poginuo u Donbasu zapravo državljanin SAD, a ne Velike Britanije, kao što je to ranije saopštio Kijev. OEBS je tu informaciju potvrdio.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala