FBI otkrio novog „ruskog agenta“ u Vašingtonu

© AP Photo / Pavel GolovkinKarter Pejdž, savetnik novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa
Karter Pejdž, savetnik novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa - Sputnik Srbija
Pratite nas
FBI tvrdi da su u leto 2016. godine „pripadnici ruskih specijalnih službi“, navodno, pokušali da iskoriste savetnika Donalda Trampa kako bi se ubacili u njegovu predizbornu kampanju, saopštila televizija Si-En-En, pozivajući se na izvore u američkoj Vladi.
Predsednik Rusije Vladimir Putin na 55. godišnjici KVN - Sputnik Srbija
Da li si agent Kremlja ako si komedijaš?

Kako tvrdi izvor televizije, ruska strana je, između ostalog, pokušala da se ubaci u Trampovu kampanju preko njegovog bivšeg savetnika Kartera Pejdža. Pritom, kako tvrdi izvor medija, nepoznato je da li je sam Pejdž znao da ga koriste i, uzimajući u obzir specifičnosti rada Rusa, da li je bilo moguće da on nije bio svestan da razgovara sa ruskim agentima“.

Televizija je saopštila da je FBI pretpostavio da su Pejdža mogle da „kompromituju ruske obaveštajne službe“ nakon njegovog govora na moskovskom fakultetu u julu 2016. godine. Tada je Pejdž u svom govoru kritički govorio o politici SAD prema Rusiji. Kako je saopštio izvor televizije, FBI se plaši da „ruski agenti“ održavaju kontakt sa Pejdžom kako na teritoriji Rusije tako i u SAD.

List „Njujork tajms“, pozivajući se na neimenovanog vladinog činovnika, pisao je da je Ministarstvo pravde SAD prošle godine od suda dobilo tajni nalog da prisluškuje Kartera Pejdža — bivšeg savetnika Donalda Trampa — na osnovu, navodno, postojanja dokaza da je ruski agent.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala