Rusija sumnja u povezanost napadača u Habarovsku sa DAEŠ-om

© Foto : DvnovostiPripadnik policije u Habarovsku
Pripadnik policije u Habarovsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istražni komitet Rusije ne može da potvrdi vezu napadača na pripadnike FSB i streljački klub u Habarovsku sa međunarodnim terorističkim organizacijama koje sebi pripisuju odgovornost za taj zločin. Napadač je imao neonacističke poglede, saopštila je zvanična predstavnica Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko.
FSB - Sputnik Srbija
Napadnuta uprava FSB-a u Habarovsku, dvoje ubijeno

„Dobijeni podaci u ovom trenutku omogućavaju istražiteljima da smatraju da je zločin izvršila osoba sa neonacističkim pogledima koja ispoveda mržnju prema ljudima drugih nacionalnosti. Pri tome, istraga nema dokaza koji potvrđuju povezanost napadača sa međunarodnom terorističkom organizacijom koja je navodno preuzela odgovornost za zločin“, rekla je ona.

Ranije je američka organizacija „SITE intelidžens grup“, koja prati rad DAEŠ-a, na svojoj stranici na Tviteru napisala da je ta teroristička organizacija preuzela na sebe odgovornost za napad na upravu FSB u Habarovsku.

Prema istrazi, oružani napad na upravu FSB Rusije za Habarovski kraj izveo je 18-godišnji stanovnik tog regiona koji se preziva Konjev. Prema podacima FSB, on je pripadnik jedne neonacističke organizacije.

Napadač koji je u kancelariji FSB ubio jednog zaposlenog i jednog civila, prethodno je ubio instruktora u streljačkom klubu i ukrao njegovo oružje, saopštio je pres centar FSB.

On je u napadu takođe i ranio jednog civila.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala