Šešelj: Ne dozvoljavam nikome da nasrće na mene (video)

© Sputnik / Radoje PantovićLider radikala Vojislav Šešelj na koncertu Valerija Gergijeva u Sava centru
Lider radikala Vojislav Šešelj na koncertu Valerija Gergijeva u Sava centru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je nakon incidenta ispred Skupštine Srbije, gde su učesnici protesta „Protiv diktature“ pokušali da prepreče put vozilu u kojem se nalazio, da oni koji demonstriraju mogu to da čine koliko hoće, ali da neće dozvoliti nasrtaje na sebe i svoje saradnike.

On je u izjavi za „Pink“ rekao da je po okončanju sednice krenuo putem kojim uvek ide vozilom Srpske radikalne stranke ka Bulevaru kralja Aleksandra.

​Kako je naveo, tamo je stajalo stotinak ljudi koji su preprečili prolaz, a koje je kroz prozor zamolio da se pomere. Šešelj kaže da su neki od njih bili ljubazni, a neki su psovali i galamili.

Lider radikala je dodao da njega od 1990. godine nikada niko nije mogao da spreči da uđe ili izađe iz Skupštine ako je imao mandat poslanika.

Šešelj je rekao da će dok mu traje mandat ulaziti i izlaziti na glavni ulaz, po propisanoj proceduri.

„Dok sam poslanik neću nikome dozvoliti da me u tome spreči. Vozač, pratilac i ja smo krenuli da izađemo iz kola i tada su se oni koji su bili najglasniji razbežali“, rekao je Šešelj.

„Protiv sam svake agresije. To i nisu bile demonstracije, da ih je bilo 2.000 ili 3.000, ja ne bih išao kroz masu, išao bih pored. Bilo je tu i pijanih i psihopata, mada je bilo i časnih ljudi, nisu mi delovali kako kompaktna masa“, naveo je Šešelj.

U Skupštini Srbije danas je nastavljeno zasedanje, a učesnici protesta blokirali su izlazak vozila sa skupštinskog parkinga na Bulevar.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala