Ukrajina zabranjuje uvoz ruskog uglja?

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaBager na skladištu uglja
Bager na skladištu uglja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo energetike Ukrajine uputilo je Vladi paket dokumenata neophodnih za uvođenje zabrane na uvoz uglja iz Rusije, javila je televizija „Espreso“, pozivajući se na izjavu ministra energetike Igora Nasalika.
Vojnici DNR na teritoriji Juzovskog metalurškog preduzeća u Donjecku - Sputnik Srbija
Koliki su gubici od blokade Donbasa

Ministarstvo je istaklo da se Kijev nada da će potpisati ugovor o uvozu antracitnog uglja iz Sjedinjenih Američkih Država. Nasalik je rekao da je ta opcija korisna i u pogledu logistike i u pogledu cene.

„Ako se dogovorimo o ovom ugovoru, onda nam neće biti potreban nijedan drugi“, dodao je on.

Ranije su ukrajinski ekstremisti blokirali snabdevanje ugljem iz Donbasa. U februaru je Kijev u energetski sektor uveo vanredne mere, koje predviđaju smanjenje potrošnje i restrikcije električne energije, a početkom aprila je nekoliko ukrajinskih termoelektrana prestalo da radi.

Ukrajina je 2016. dobijala antracit iz dve zemlje — Rusije i Južne Afrike. Zbog trgovinske blokade Donbasa, nakon prvog kvartala 2017. godine Rusija je ostala najveći ukrajinski dobavljač uglja. Kijev se obratio za pomoć Sjedinjenim Američkim Državama i planirao je da nastavi snabdevanje iz Južne Afrike i drugih zemalja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala