Ramina izjava neprijateljski akt

© Tanjug / RADE PRELICFunkcioner SNS-a Nebojša Stefanović
Funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je izjava albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova opasna i da ne doprinosi bilo čemu dobrom u regionu, kao ni dobrosusedskim odnosima.

„Ako je to Edi Rama zaista rekao, onda je to jedna veoma opasna izjava. Ona ne doprinosi bilo čemu dobrom u regionu, niti doprinosi bilo čemu za šta se zalaže EU, kao ni dobrosusedskim odnosima“, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Premijer Albanije Edi Rama - Sputnik Srbija
Rama: Ako nema mesta u EU — opcija i ujedinjenje sa Kosovom

On je ocenio da je reč o neodgovornoj izjavi, koja faktički podstiče na sukobe i poziva na rušenje ustavnog poretka naše zemlje.

„Mi uvek kažemo, bez obzira na različite aspiracije i ambicije, da je Kosovo deo Srbije i da će to zauvek biti. Oni koji razmišljaju o protivpravnom oduzimanju delova naše teritorije ili nasilnom prekrajanju granica moraju da shvate da će to biti gledano kao akt neprijateljstva prema Srbiji“, naveo je ministar.

Stefanović kaže da političari širom Evrope moraju da shvate da se dugotrajan mir, prosperitet i ekonomski razvoj mogu graditi i zasnivati samo na partnerskim odnosima, međusobnom poštovanju, ali i na poštovanju međunarodnog prava.

„Nikakvo rušenje prava ne može biti dobro ni za jedan narod. To svi moraju da shvate“, podvukao je Stefanović.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala