SAD razmatraju sporazum o slobodnoj trgovini sa Južnom Korejom

© REUTERS / Ahn Young-joon/PoolPotpredsednik SAD Majk Pens razgovara sa predstavnicima američke trgovinske komore u Seulu
Potpredsednik SAD Majk Pens razgovara sa predstavnicima američke trgovinske komore u Seulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nameravaju da razmotre sporazum o slobodnoj trgovini sa Republikom Korejom, izjavio je potpredsednik SAD Majk Pens govoreći u Privrednoj komori.
Združene vojne vežbe SAD i Južne Koreje - Sputnik Srbija
Seul i Vašington imaju oštru kaznu za Pjongjang

Američki potpredsednik istakao je da postoji „previše prepreka“ za američki biznis.

„Ono što je najznačajnije jeste činjenica da se trgovinski deficit SAD sa Južnom Korejom udvostručio od vremena kada je sporazum stupio na snagu. To je teška istina“, rekao je Pens prenosi agencija „Jonhap“.

Agencija ističe da su Pensove izjave u skladu sa izjavama predsednika SAD Donalda Trampa da sporazumi o slobodnoj trgovini, a posebno sa Južnom Korejom, oduzimaju Amerikancima radna mesta.

Istovremeno, Pens je ukazao na pozitivne aspekte sporazuma, kao što je povećanje obima bilateralne trgovine i investicija korejskih kompanija u američku ekonomiju, ali je ponovio da je „potrebno da budemo iskreni o tome gde se sada nalaze trgovinski odnosi“.

On je izrazio nadu da će obe zemlje uspeti da usklade trgovinske odnose za dobrobit „svetle budućnosti naroda SAD i Južne Koreje“ i obećao da će sporazum o slobodnoj trgovini doživeti reformu u najskorije vreme.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala