Navodni organizator terorističkog napada u Sankt Peterburgu ne priznaje krivicu

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaHapšenje jednog od organizatora terorističkog napada u metrou Sankt Peterburga A. Azimova
Hapšenje jednog od organizatora terorističkog napada u metrou Sankt Peterburga A. Azimova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Navodni organizator terorističkog napada u metrou u Sankt Peterburgu Abror Azimov odbio je da prizna krivicu, ali je izjavio da prihvata hapšenje, javlja novinar Sputnjika iz sale Basmanog suda u Moskvi.
Eksplozija u metrou u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Kako osam miliona ljudi zaštititi od terorizma

„Nisam protiv hapšenja. To da sam umešan u eksploziju — nisam rekao. Učestvovao sam, ali ne direktno. Dobio sam naredbu. Nisam znao da sam saučesnik terorističke aktivnosti“, izjavio je Azimov u sudu.

Ko mu je dao naredbu i kako je ona glasila, zasad nije razjašnjeno.

Sud je odlučio da pritvori Azimova.

Još uvek nije ustanovljeno ko je sve umešan u eksploziju u metrou, istraga se nastavlja, izjavio je istražitelj u sudu u Moskvi, gde se odlučuje o hapšenju jednog od navodnih organizatora terorističkog napada, Abrora Azimova.

„U ovom trenutku se nastavlja traganje za saučesnicima. Istraga se vodi u različitim regionima Rusije“, rekao je istražitelj.

Jedan od organizatora terorističkog napada u peterburškom metrou Abror Azimov, rodom iz centralne Azije, uhapšen je juče u Odincovskom okrugu Podmoskovlja, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala