Neće biti vanrednih izbora u Turskoj

© AP Photo / Emrah GurelPristalice Stranke pravde i razvoja nose zastave sa likom predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Prema preliminarnim rezultatima ustavnog referenduma većina glasača glasala je za ustavne promene u Turskoj.
Pristalice Stranke pravde i razvoja nose zastave sa likom predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Prema preliminarnim rezultatima ustavnog referenduma većina glasača glasala je za ustavne promene u Turskoj. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdgoan jasno je dao do znanja da nema planova da se raspusti skupšina i sazovu vanredni izbori pre redovnih 2019. godine, saopštio je zamenik premijera Mehmet Šimšek u intervjuu za Rojters.
Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc tokom govora u OEBS-u - Sputnik Srbija
Kurc: Budimo iskreni, Turska završila sa EU

Dan nakon Erdoganove pobede na referendumu, kojom je proširio svoja ovlašćenja, Šimšek je rekao da bi odnosi sa Evropskom unijom trebalo da budu neki od zajedničkih interesa, dodavši da bi tenzije u odnosima Ankare i Evrope trebalo da zamru nakon izbornih krugova širom Evrope.

"Juče, predsednik je jasno dao do znanja da će se izbori održati u novembru 2019. godine. To je veoma jasno. Imamo posla", rekao je Šimšek.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala