Trampov savetnik za bezbednost: Rusko-američki odnosi na najnižem nivou

© REUTERS / Maxim ShemetovZastave Rusije i SAD na međunarodnom aerodromu Vnukovo u Moskvi
Zastave Rusije i SAD na međunarodnom aerodromu Vnukovo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Herbert Makmaster smatra da su odnosi između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije dostigli najnižu tačku.
Zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov. - Sputnik Srbija
Tilerson otišao, ostao veliki ponor između Moskve i Vašingtona

Odnosi između SAD i Rusije dostigli su najnižu tačku, tako da sada samo mogu da se poprave, izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Herbert Makmaster.

„Pa, kada su odnosi na najnižoj tački, nema druge nego da krenu naviše“, rekao je Makmaster u intervjuu za televiziju Ej-Bi-Si.

On je dodao da je nedavna poseta američkog državnog sekretara Reksa Tilersona Rusiji „savršeno tempirana“ i postojala je potreba da se održe „teški razgovori“ sa Moskvom, posebno u pogledu njenog saveza sa Damaskom.

Makmaster je istakao da je, takođe, bilo potrebno „da se pronađu oblasti saradnje“.

Zgrada američkog Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pentagon: Rusko-američki memorandum nije za javno razmatranje

Tilerson je doputovao u Moskvu u utorak kako bi razgovarao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom. Visoki američki zvaničnik takođe se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Poseta je održana nakon američkog napada na sirijski aerodrom Šairat 6. aprila, koji je Vašington pokrenuo kao odgovor na incident sa hemijskim oružjem u provinciji Idlib 4. aprila, u kojem su poginule 84 osobe. Zapad je brzo za incident okrivio sirijskog predsednika Bašara el Asada, uprkos činjenici da je Damask negirao svoje učešće. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala