Kosačov: Džonson izgubio dodir sa stvarnošću

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov govori na zasedanju Saveta federacije.
Predsednik odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov govori na zasedanju Saveta federacije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije izgubio je dodir sa realnošću pozivajući Rusiju da pristupi „borbi“ protiv terorističke grupe DAEŠ, s obzirom na to da je Rusija jedina ili jedna od retkih država koja se zaista bori protiv terorizma u Siriji, izjavio je predsednik Odbora za međunarodna pitanja Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov.
Ministar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson - Sputnik Srbija
Džonson: Rusija da se pridruži američkoj koaliciji u Siriji

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson predložio je Rusiji da izabere „ispravnu stranu spora“ i da se pridruži zapadnoj koaliciji u borbi protiv DAEŠ-a, napisao je britanski ministar u članku za „Telegraf“.

„Očigledno je da britanskom ministru ne podnose izveštaje o Siriji. Inače bi znao da je Rusija jedina ili jedna od retkih zemalja u svetu koja zapravo pomaže Siriji da se bori protiv terorističke napasti“, rekao je Kosačov.

Ili mu referišu, ali ih on ignoriše, smatra ruski senator. „Tako je lepo živeti u iluziji da se tvoja zemlja nalazi u ’ispravnoj‘ koaliciji i da upravo od nje zavisi sudbina sveta“, dodao je on.

„U svakom slučaju, poziv visi u vazduhu i ostaje na savesti samog ministra koji je, po svemu sudeći, izgubio dodir sa realnošću, barem u slučaju Bliskog istoka“, zaključio je Kosačov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala